Şanlıurfa’da ‘mevsimlik tarım işçiliğinin önüne geçilmesi’ için başlatılan proje kapsamında 15 dönüm arazi üzerinde, 20 genç girişimci kadın çiçek yetiştirerek iş sahibi oldu. Kadınlar dünyada çiçek yetiştiriciliğinde önemli paya sahip Hollanda'ya meydan okudu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, “Köyümde göç bitiyor, kadın elinde çiçek yetiştiriliyor” projesi kapsamında ‘kadınların il dışına giderek çalışmasını önlemek ve köylerinde kendilerine ait küçük arazilerde çalışarak iş sahibi olmalarını sağlamak’ amacıyla bir proje hayata geçirildi.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki ziraat mühendisleri danışmanlığında sürdürülen proje, Haliliye, Eyyübiye ve Suruç ilçelerinde toplamda 15 dönüm arazi üzerine üzerinde, zambak, ters lale, frezya, nergis, safran, salep gibi 7 farklı çiçek, 20 genç girişimci kadın tarafından yetiştiriliyor.
Kadınlar kendilerine ait arazi üzerinde çiçek yetiştirerek hem iş sahibi oluyor hem de il dışına gitmeden para kazanarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kadınlar dünyada çiçek yetiştiriciliğinde önemli paya sahip Hollanda'ya meydan okudu
Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü’nde çalışan Ziraat Mühendisi Adnan Yetkin “Amacımız bu ilçelerde yaşayan mevsimlik tarım işçilerimize bir kooperatifleşme sağlanması ve bu kooperatifleşme ile birlikte kadınların iş hayatına girmesi ve para kazanmasıdır. Bu projeye 2 yıllık olarak başladık, kısmet olursa Şanlıurfa’yı çiçek pazarı haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.
Türkiye'nin önemli hububat merkezlerinden Şanlıurfa'da çiftçiler,...
Devamını Oku ->Ispanağa karışan yabancı otlar nedeniyle yaşanan sağlık sorunları...
Devamını Oku ->Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesince Tarımsal Biyoteknoloji...
Devamını Oku ->Ordu’da soya üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Sebebi...
Devamını Oku ->Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, 2019 yılında...
Devamını Oku ->Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Fahrettin Demir yaptığı bilinçli...
Devamını Oku ->Çorum’da IPARD 1 ve IPARD 2 dönemlerini kapsayan zamanda TKDK...
Devamını Oku ->Güneydoğu Anadolu ‘da badem yetiştiriciliğine olan ilgi her geçen...
Devamını Oku ->