Şapa karşı aşı kampanyası

12 February Friday, 2021
Iğdır’da ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyası başladı. Aşılamayla hayvanlar, Brucella ve çiçek hastalıklarından korunacak.
Şapa karşı aşı kampanyası
Haber: Iğdır İl Enformasyon

Hayvanlar aşılanıyor, ahırlar hastalıktan arınıyor.

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı için düzenli olarak yaptığı aşılama çalışmalarına ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasıyla devam ediyor. Hayvanlara şap aşısının yapılırken dişi hayvanlara Brucella aşısı, sığırlara Nodüler Ekzantemi (LSD) (çiçek) aşısı da uygulanıyor.

Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bayraktutan Köyünde yürüttükleri çalışmaya katılan İl tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, kampanyanın sağlıklı yürütülmesi ve üreticinin mağduriyet yaşamaması için ekiplerin titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Köy muhtarı ve vatandaşlarla sohbet eden İl Müdürü Yolcu desteklemelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Aşılama çalışmalarını inceledik, aşılama çalışmaları ile birlikte 6 aylığa kadar olan buzağıların küpeleme işlemleri de yapılacak. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Çiftçiye, yetiştiriciye Bakanlığımızın gerçekleştirdiği ve devam eden hibe programları ile çok güzel destekler verilmektedir. Bu hibelerden yararlanmanız için yapacağınız başvurularda her türlü bilgiyi teknik personellerimizden alabilirsiniz. Tarım ve hayvancılık alanında Bakanlık ve taşra teşkilatları olarak her zaman yanınızdayız”

Iğdırlı üreticiler de aşılama kampanyasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
ığdır şap aşı hayvancılık tarım ve orman