Mersin'deki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, sarı ulak çeşidi zeytinin gen kaynaklarının korunması için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevresinde yaygın olan sarı ulak cinsi zeytinin korunması için yürüttüğü çalışmalarına devam ettiği bildirildi.
Proje sorumlusu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu İşletme ve Üretim Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Cengiz Türkay, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle Doğu Akdeniz'de sofralık olarak tüketilen sarı ulak zeytin çeşidine vatandaşın ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Enstitü bünyesinde zeytin gen kaynakları parselleri oluşturduklarını ifade eden Türkay, zeytin parsellerinde, 23 farklı çeşit ve 16 farklı klon olmak üzere toplam 39 zeytin çeşidinin bulunduğunu belirtti.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->