Bingöl'de bir çiftçinin bahçesine gelen müşteriler, alacakları sebzeleri dalından toplamanın heyecanını yaşarken, üretici de toplama maliyetinden kurtuluyor.
Bingöl-Erzurum karayolunun 10. kilometresi Kervansaray mevkisinde kiraladığı tarlada salatalık, biber, patlıcan, domates ve karpuz yetiştiren bir çiftçi, ürünlerin hasadını müşterilerine yaptırıyor. Tarlaya gelen müşteriler, kendi bahçesinden toplar gibi istediği kadar taze sebzeyi dalından topluyor. Yapılan uygulamadan hem tarla sahibi, hem de müşteriler memnun.
Bahçe sahibi Fatma Akgök, tarlada başlattıkları "alacağın sebzeyi kendin topla" uygulamasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Bahçelerine gelen müşterilerin en taze ve organik sebzeleri kendi elleriyle seçtiklerini anlatan Akgök, fidelere zarar verirler diye önceleri müşterileri bahçeye koyma konusunda tereddüt ettiklerini ancak daha sonra yoğun istek üzerine bahçeyi müşterilere açtıklarını kaydetti.
Alagök, tarlaya gelen kişilere hem ürünleri hasat ettirdiklerini hem de satış yaptıklarını sözlerine ekledi.
Sebze toplamaya gelen Ayhan Baysungur, tarlada yetişen sebzeleri toplamanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek, bu uygulamayı sevdiğini kaydetti. Salatalık, biber ve domates topladığını belirten Baysungur, özellikle domates kokusunun çok hoşuna gittiğini anlattı.
Ailesinin sebze ihtiyacını karşılamak için buraya geldiğini ifade eden Zeki Mutlu ise, tarladan taze sebze toplamanın çok keyif verici olduğunu söyledi.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->