Şehit aileleri için hasat yapacaklar

07 January Monday, 2019
Diyarbakır Bismil'de Kaymakamlık, Belediye, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi şehit aileleri için iş birliği yaptı. Üniversiteye ait 500 dönümlük araziye buğday ekilerek hasatla elde edilecek gelir ilçedeki 15 şehit ailesine verilecek.
Şehit aileleri için hasat yapacaklar

Diyarbakır Bismil'de Kaymakamlık, Belediye, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi iş birliğiyle üniversiteye ait 500 dönümlük arazide buğday ekildi. Hasatla elde edilecek gelir ilçedeki 15 şehit ailesine verilecek.

Çalışma kapsamında arazinin bakımı Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacak. Bismil Meslek Yüksekokulu öğrencileri de arazinin takibini gerçekleştirecek.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel “Türkiye'nin huzur ve kardeşliğini şehitlere borçluyuz. Bugün bu topraklarda birlik, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşıyorsak, her şeyden önce bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Aileleri, onların bize emaneti. Şehit ailelerinin yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Yanlarında olmamız gerekiyor. Üzerinden yıllar geçmiş olsa bile o acının unutulması kolay değil. Evlatlarının yerine bizi koymalarını arzu ediyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için sürekli yanlarında olmaya çalışıyoruz." dedi.

diyarbakır şehit destek hasat