Şehri kelebekler bastı

05 April Friday, 2019
Havaların ısınmasıyla göçmen canlılar gelmeye başladı. O canlılardan birisi de kelebekler. Kelebeklerin göç rotasında olan Kahramanmaraş’ta oluşan renkli görüntüler vatandaşları hem büyüledi hem de şaşırttı.
Şehri kelebekler bastı Bahar geldi. Beraberinde göçmen canlılarla birlikte…

O göçmen canlılardan birisi de kelebekler. Bilimsel adı Vanessa Cardui olan diken kelebeklerinin göç rotasında Kahramanmaraş da var.

Kahramanmaraş, Kayseri ve Adana çevre yolu üzerinde uçuşan kelebekler, renkli görüntülere neden oldu.

Vatandaşlara şaşırtan kelebekler zaman zaman sürücülere zor anlar yaşattı.

Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya “Kelebekler şu anda göç durumundadır. İlimizde vatandaşlar tarafından da yoğun bir ilgi gören bu kelebekler, en son yaklaşık 6 yıl önce bu şekilde görülmüştü. İlerleyen günlerde göç devamı olarak diğer illerimizde de görülebilir. Bu şekilde sıcak ülkelere göç edeceklerini düşünüyoruz. Muhtemelen Afrika'da göçlerini tamamlayacaklar ve yaşamlarını orada sürdürecekler" dedi.

Bu kelebek türe Kuzey Yarımküre’nin tamamı, Afrika ve Avustralya kıtaları olmak üzere küresel olarak yaygın dağılış gösteriyor.

Türkiye'nin tüm illerinde bulunan kelebekler, deniz seviyesi ile 3 bin metre arasındaki yükseltilerde uçuyorlar. Mart ve Kasım arasında 3 veya 4 kuşak üreyip, kış aylarında sıcak ülkelere tekrar göç ediyorlar.
 
Kahramanmaraş kelebek göç