Sektör temsilcileri "Tarımın Geleceği” için buluştu

18 October Wednesday, 2023
Niğde “Tarımın Geleceği Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Cihannüma Derneği işbirliğinde düzenlenen programa akademisyenlerin yanı sıra farklı sektörlerden temsilciler de katıldı. Tarımsal ürünlerin pazarlanması, tarımda dijitalleşme öne çıkan konular oldu.
Sektör temsilcileri
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Cihannüma Derneği işbirliğinde düzenlenen "Tarımın Geleceği Çalıştayı" tamamlandı.

Çalıştay başkanı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki çalıştayın ardından, gelecekte iklim değişikliği nedeniyle ciddi kuraklıklar yaşanacağının öngörüldüğünü söyledi.

Çalıştayda özellikle iklim değişikliği, kuraklık, bunun sonucunda yaşanabilecek gıda temini sorunu ve alınacak önlemler gibi konuların görüşüldüğünü belirten Aydın, programda ayrıca hayvancılık, mera, tohum, tarımsal ürünlerin pazarlanması, tarımda dijitalleşme üzerinde durulduğunu bildirdi.

Aydın, çalıştayda, akademisyen, bürokrat ve tarımın paydaş olduğu birçok sektörü bir araya getirmeyi hedeflediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Çok verimli 2 gün geçirdik. Çok ciddi sonuçlarımız ortaya çıktı. Bunları organizasyon olarak raporlayıp basın ve ilgili kuruluşlarımızla paylaşacağız. Bununla birlikte çalıştay kapsamında çok güzel işbirlikleri ve tanışıklıklar da oluşturduk. Kanaatimiz, ülke olarak birçok şeyi çok güzel başarıyoruz. Daha güzelini yapabilmek için farklı disiplinlerden insanların bir araya gelmesi ve işbirliği yapması ülkemiz için olmazsa olmaz."
 
 
niğde tarımın geleceği çalıştay