Selin vurduğu Bursa’da çiftçiye destek devletten

26 June Friday, 2020
Bursa'nın İnegöl ilçesinde etkili olan şiddetli yağış ve dolu, tarım arazilerinde zarara yol açtı. Bölgeyi ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti.
Selin vurduğu Bursa’da çiftçiye destek devletten Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
İnegöl'de sağanak ve dolu seraları yıktı, tarım arazilerini su altında bıraktı

Bursa’da etkili olan sağanak yağışlar İnegöl İlçesi’ndeki tarım arazilerinde de hasara neden oldu. Yağıştan etkilenen Yiğit ve Olukman Köylerini ziyaret eden Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, en kısa zamanda hasar tespit çalışmalrının tamamlanacağını dile getirdi.

Aygül, “'İlimizde yaşanan sel felaketinin ardından dolu yağışından da zarar gören köylerimiz var. Çalışma arkadaşlarımız ve çiftçilerimizle birlikte doludan zarar gören alanlarımızdayız. En kısa zamanda hasar tespit çalışmalarımız da yapılacak. Çiftçilerimizin anlattıkları ve bizim ilk gözlemlerimize göre yaklaşık yüzde 80-90'lara varan hasarlarımız var. Hasar tespit çalışmalarını en kısa sürede tamamlayıp bakanlığa bildirceğiz.'' dedi.

Meteorolojik verilere göre önümüzdeki günlerde yeni bir sel beklenmediğini belirten Aygül, her türlü afet durumunda çiftçilerin yanında olduklarını vurguladı.
bursa İnegöl sel tarım arazileri sera dolu çiftçi tarım ve orman hasar tespit