Sertifikalı arıcılarla kaliteli üretim

30 June Wednesday, 2021
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üretimde kalite standartlarını korumak ve yükseltmek için çiftçi eğitimlerini sürdürüyor. Arıcılık eğitimlerine katılan 47 Mudanyalı üretici sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Sertifikalı arıcılarla kaliteli üretim
Haber: Bursa İl Enformasyon  
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
 
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Arıcılık kursuna katıldılar eğitimi tamamlayıp sertifika aldılar.
 
Arıcılığın önemli merkezlerinden Bursa’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü düzenlediği eğitimlerle kaliteyi yükseltmeyi hedefliyor.

Mudanya’da Kaymakamlık ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün iş birliği ile açılan arıcılık kursuna 47 üretici katıldı.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan İl Müdürü Hamit Aygül “Bugün Kaymakamımız önderliğinde Halk Eğitim Merkezi ortaklığında arıcılık sertifikalarını alan üreticilerimizle bir aradayız.  Arıcılık eğitimi 72 saatlik teorik ve pratik uygulamalı meşakkatli bir eğitim. Toplam 47 kursiyere bugün sertifikalarını takdim edeceğiz. Arıcılık konusunda Ülkemiz dünyada toplam arı varlığı bakımından 3., bal üretimi bakımından 2. sırada. Bu konuda gezginci arıcılarımızın katkısı çok fazla. Bakanlığımızın verdiği desteklerle arıcılarımızın daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar yapmaktayız. İnşallah bu programlarla sizlere katkı sunmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, sertifikaların üreticilerimize bol bereket ve kazanç getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Program teorik ve pratik arıcılık eğitimi alan kursiyerlere sertifika verilmesiyle sona erdi.
bursa mudanya arıcılık bal eğitim sertifika tarım ve orman