Şifa deposu enginar için hasat zamanı

01 February Monday, 2021
Bahar sofralarının vazgeçilmesi, sağlık deposu enginar için hasat zamanı geldi. Toplam üretimin yüzde 35'inin karşılandığı İzmir’de enginar hasadı için hummalı bir çalışma var bugünlerde. Zira hasat çalışmaları sabahın erken saatlerinde başlıyor yağmura ve soğuk havaya rağmen saatlerce devam ediyor.
Şifa deposu enginar için hasat zamanı Türkiye'nin enginar ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı İzmir'de hasat başladı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan hasat, yağmura ve soğuk havaya rağmen gün boyu sürüyor.

Ocak’ta başlayıp nisan ayının ortasına kadar hasadı devam edecek olan şifa deposu enginar, geçen seneye göre artan verimiyle de üreticileri sevindiriyor.

2020 yılının üreticiler için olumlu geçtiğini belirten İzmir il Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “Bitkisel üretimin bütün çeşitliliğinde çok güzel artışlar sağladık. Üreticimiz de 2020'de ürettiklerinin karşılığını büyük oranda aldı. 2021'de de inşallah üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de 2019'da 39 bin 71 ton enginar üretildi. Toplam üretimin yüzde 35'inin karşılandığı İzmir, ilk sırada yer aldı.
izmir enginar hasat üretim