Siirt’te fıstıkçılık bu projeyle güçlenecek

11 September Friday, 2020
Fıstıkçılık alanında önemli çalışmalara imza atan Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 371 bin liralık iki önemli projeyi hayata geçiriyor.
Siirt’te fıstıkçılık bu projeyle güçlenecek Haber: Siirt İl Enformasyon

Bu projeler fıstığı koruyacak, verimi arttıracak.

Siirt fıstığında verimliliği ve kaliteyi arttırmak amacıyla hazırlanan 371 bin lira bütçeli 2 proje GAP İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edildi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Fıstıkçılık biriminin teknik altyapısını güçlendirmek için hazırlanan “’Siirt Fıstığı Eğitim ve Yayım Projesi” ile birimin ihtiyaç duyduğu ekipman desteği sağlanacak. Fıstık üreticisi çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarını da kapsayan projenin bütçesi 200 bin lira.

Fıstık bahçelerinde ürünün zararlılardan korunmasını ve kalitenin arttırılmasını sağlayacak ikinci çalışma ise “Siirt Fıstığı Üretiminde Feromon Tuzak Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi”. Siirt fıstığında görülen hastalık ve zararlıları önleyerek üründe kaliteyi arttırmayı, yüksek rekolte elde etmeyi sağlaması planlanan 171 bin lira bütçeli proje kapsamında teknik personel bahçelerde çalışmaya başladı.

Siirt’te 2019-2020 yıllarında 21 proje onay aldı. GAP İdaresi Başkanlığı ve Dicle Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projelerin toplam bütçesi ise 11,5 milyon lira.
siirt fıstık proje gap eğitim ve yayım hastalık zararlı tarım ve orman