Siirt’te kırsal kalkınmaya tam destek

05 October Monday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsal kalkınma destekleri ile Siirt’te son yıllarda ürün çeşitliliği arttı, modern tesislerin sayısı çoğaldı.
Siirt’te kırsal kalkınmaya tam destek Haber: Siirt İl Enformasyon
Haber: Siirt İl Enformasyon

Kırsal kalkınma yatırımları Siirt’te tarıma canlılık ve modernlik kazandırdı.

Son yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri ile güçlenen Siirtli üreticiler ürün çeşitliliğini arttırdı, modern tesislerde kaliteli bir üretim yapmaya başladı. Kırsal kalkınma destekleri ile çiftçi projelerinin hayata geçirilmesini sağlayan Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üretimin her aşamasında çiftçilere destek oluyor, eğitimler veriyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan kırsal kalkınma yatırımları kapsamında desteklenen ve üretim yapan işletmeleri ziyaret etti.

İl Müdür Yardımcısı Sabri Tan, Şube Müdürü Mustafa Yılman ve teknik personelin de katıldığı ziyaretler yüzde 50 hibe desteği ile kurulan lisanslı depoda başladı. 20 bin ton kapasiteli siloların işletmecisi Müslüm Saluyan tesisin faaliyete geçtiği ilk yılda yüzde 100 kapasiteyle çalışmaya başladığını söyledi.

Türkiye’nin en büyük zincir mağazalarına Siirt’ten bal satışı yapan Efe Arıcılık Bal Üretim tesisleri ziyaretin bir diğer durağıydı. Başarısının sırrını anlatan işletme sahibi Faik Efeden kaliteden ödün vermediklerini belirtti.

Kırsal kalkınma desteğiyle kurulan Aparı Helva ve Tahin Fabrikası da modern tesislerde üretilen kaliteli ürünleri ile bölgede geniş bir pazar payını elinde tutuyor.

Ziyaretlerde yatırımcıların görüşlerini dinleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, “’İlimizde tarımsal üretimin arttırılması ile birlikte gıda ve tarımsal alanda faaliyet gösteren işletmelerimizin gerek sayı ve gerekse de kapasite olarak büyümelerini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında ilimizde faaliyet gösteren işletmelerimizin en üst düzeyde faydalanması için Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tüm imkanları ile işletmelerimizin yanında ve hizmetlerinde olacaktır.” dedi.
siirt kırsal kalkınma tarım ve orman yatırım destek hibe modern tesis