Siirt’te seralar Bakanlık desteğiyle kuruldu

16 September Wednesday, 2020
Son 5 yılda çiftçilere 260 milyon lira desteğin verildiği Siirt’te yüzlerce serada sebze üretimi yapılıyor.
Siirt’te seralar Bakanlık desteğiyle kuruldu
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri Siirt’te tarımın çehresini değiştirdi. Geleneksel yöntemlerle sebze üretimi yapan çiftçiler bakanlık destekleriyle kurdukları seralarda modern ve kaliteli bir üretim yapmaya başladı.

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Eruh ilçesinde sera açılış törenine katıldı. Burada konuşan Hacıbektaşoğlu, kentte son 5 yıl içinde tarım alanına 260 milyon lira destek verildiğini söyledi.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığı dayalı olan Eruh ilçesinde tarım alanında yeni bir atılım gerçekleştirildi. İlçede ilk defa örtü altı tarım çalışmaları başlatıldı. Seralarda üretimin başlaması ve ilk hasat nedeniyle tören düzenlendi. Törene katılan Vali Osman Hacıbektaşoğlu son 5 yılda il tarımına 260 milyon lira destek verildiğini açıkladı. İlçede örtü altı tarımın başlamasıyla üreticilerin tarımda verimliliği artıracaklarını belirten Vali Hacıbektaşoğlu, çalışmanın ilçe için önemli bir gelir kapısı olacağını söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu, "Eruh’ta GAP İdaresi Başkanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Eruh Kaymakamlığı, Eruh Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğiyle geliştirilen sebze üretimi projesinde ilk ürünün hasadını yapmak için geldik. Burada şu anda üreticilerimize 5 bin metrekare sera yapıldı. İlimizin hayvancılık ve tarım alanında ciddi bir potansiyeli var. Burada özellikle geleneksel ürün yetiştiriciliğinde sebze yetiştiriciliği yapılıyor. Hem Eruh’ta hem diğer ilçelerimizde Baykan'da Şirvan'da ve Pervari'de çok önemli bir gelir kaynağı. Tabii bunu yeniden teknik ve modern bir üretimle hayata geçirmek, ilimizin tarımsal üretimi için bir dinamo haline getirmek için yoğun projelerimiz ve çabalarımız devam ediyor. Hükümetimizin tarıma verdiği çok ciddi destekler var. Son 5 yılda 260 milyon lira üzerinde destekleme yapıldı. Yine Eruh ilçemiz için 20 milyonun üzerinde bir destekleme yapıldı. Ben buradan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra serayı dolaşarak ilk salatalık hasadını yaptı.
osman hacıbektaşoğlu siirt eruh destek tarım sera