Siirt’ten ekonomiye 10 milyar liralık katkı

03 January Tuesday, 2023
Siirt; başta fıstığı, balı, hayvancılık ürünleri olmak üzere zengin tarımsal üretimi ile ülke ekonomisine 10 milyar liranın üzerinde katkı sağlıyor.
Siirt’ten ekonomiye 10 milyar liralık katkı
Devletin vermiş olduğu hibeyle Siirt'te çiftçiler; nohut, kırmızı mercimek, lavanta, bal ve fıstığın yanında hayvancılık alanında da üretime devam ediyor.

150 bin nüfuslu kentte geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan 25 binin üzerinde aile, yaptıkları tarımsal üretim ve zengin ürün çeşitliliğiyle ülke ekonomisine 10 milyar liranın üzerinde katkı sağlıyor.

Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, üreticilere verilen devlet destekleriyle, kalite ve verimin arttığını belirtti.

Günbat, “İki yıldan beri devletimiz, hükümetimiz çiftçilerimize hibe olarak kırmızı mercimek ve nohut dağıttı. Biz geçen yıl Kurtalan ilçemizde çiftçilerimize nohutları hibe olarak verdik, çiftçilerimiz bunu ekti ve çok kaliteli nohut elde ettiler. Nohut, kırmızı mercimek ve lavanta ektik ilçemizde bunlar alternatif ürünlerdir. Sürekli hububata bağlı kalmamak şartıyla şuanda Kurtalan ilçemizde nohut ekimi yapılmaktadır ve başarılı bir sezon geçirdik. Devletimizden desteklerin devam etmesini diliyorum ziraat odası başkanı ve çiftçi temsilcisi olarak. Ve bundan da çok memnunuz. Çok iyi ürün elde ettik, beklenenin üzerinde bir verim ve kalite elde ettik hem nohutta hem de kırmızı mercimekte. Bundan da çok memnunuz.” dedi.
tarım orman Siirt üretim kalite verim