Türkiye genelinde yılın ilk nar hasadı Mersin'in Silifke ilçesinde yapıldı. Hasadın, bir önceki yıla göre 20 gün önce gerçekleştiği belirtildi.
Üretici Cem Ergül'e ait 50 dönümlük bahçeden ilk hasadı yapılan Caner cinsi 4 ton nar, kalitesine göre kilosu 3 ila 4 Liradan Mersin haline gönderildi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, bu yıl bin 200 dönüm araziden bin 500 ton Hicaz cinsi nar hasadının yapılacağını, ova kesimlerinde narenciyeye alternatif olarak dikimi yapılan Hicaz narının erken hasat edilmesinin ise üreticiyi sevindirdiğini söyledi.
Silifke'de nar üretiminin Keben başta olmak üzere Göksu Vadisi köylerinde yapıldığını anlatan Can, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 33 N16 olarak tescilli olan Türkiye'nin tek sofralık narının hasadına ise ekim ayı sonunda başlanacağını kaydetti.
Hasat sezonunun ocak ayına kadar devam edeceğini aktaran Can, bu yıl ilçe genelinde toplam 3 bin dönüm araziden yaklaşık 5 bin ton nar hasadının yapılmasının beklendiğini belirtti.
Can, narın C vitamini, demir ve potasyum deposu olduğuna işaret ederek, bölgede üreticilerin narenciyeye oranla çabuk yetişen, bol ürün veren bir ağaç türü olan Hicaz narı ekimine yöneldiğini belirtti.
Üretici Cem Ergül ise iftar sofralarının olmazsa olmazı güllaç tatlısında narın kullanılması nedeniyle hasadın geçen yıla oranla 20 gün erken yapılmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
50 dönüm alana 2007 yılında Caner cinsi nar diktiğini dile getiren Ergül, dikim yaptığı ilk yıl ürün almaya başladığını söyledi. Bu yıl 100 tona yakın ürün hasat etmeyi hedefleyen Ergül, içinin ve dışının kırmızı olması, boyutun tüm ürünlerde eşit olması ve dayanıklı olması nedeniyle tüccarların bu nara büyük talep gösterdiğini kaydetti.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->