Sinema ve film setlerini bıraktı çiftçi oldu

18 November Wednesday, 2020
Sinema ve film setlerinde yönetmen yardımcılığı yapan 28 yaşındaki Derya Tunçay, ejder meyvesi üretmek için memleketi Aydın'ın İncirliova ilçesine yerleşti.
Sinema ve film setlerini bıraktı çiftçi oldu İstanbul’da bazı film ve dizi setlerinde yönetmen yardımcılığı yapan 28 yaşındaki Derya Tunçay, mesleğini bırakıp memleketi Aydın'ın İncirliova ilçesine kurduğu serada ejder meyvesi üretimine başladı.

İncirliova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve bölgedeki üreticilerle görüşen ve bir buçuk dönümlük sera kuran Tunçay "Bu işi yaptığım için çok mutluyum. Toprakla uğraşmak huzur veriyor. İstanbul hayatını bırakıp buraya gelmek değişik bir duygu. Genelde kamera arkasında olurdum, meyve vasıtasıyla şimdi kameranın önünde oldum. Setlerden buraya gelmek radikal bir karar gerektiriyor. Şu an çok mutluyum. Seramı daha da büyütmek, Aydın'a yayılmasını ve kadın girişimcilere de örnek olmak istiyorum." dedi.

Kızına yardımcı olan anne Naciye Tunçay da kızına inandığını ve güvendiğini ifade etti.

Seranın tüm aşamalarında birlikte çalışan anne-kız, tanesi 15 liraya satılan meyveden ilk yıl 7 bin adet üretmeyi hedefliyor.
İstanbul aydın ejder meyve sera Derya Tunçay setleri bıraktı çiftçi oldu