Şırnak’ta balıklandırma faaliyetleri

24 July Tuesday, 2018
Şırnak’ta su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor.
Şırnak’ta balıklandırma faaliyetleri Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen 90 bin adet sazan yavrusundan 50 bini İdil ilçesi Dirsekli Göletine, 40 bini ise Cizre ilçesindeki Dicle nehrine bırakıldı.
Balıklandırma projesi kapsamında yapılan törene Cizre Kaymakamı Faik Arıcan, Cizre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Buğday, İdil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Deniz Çaplık ve Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri katıldı.
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerinin de iç sulara bırakarak, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edileceği belirtildi.
Balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunun altı çizilen açıklamada, tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremeye imkân tanınmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi ile su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi için, iç sularımıza su ürünleri takviyesi yapılarak balık popülasyonunun artırılması amaçlanıyor.
 
Balıklandırma balıkçılık Şırnak il tarım balıklandırma projesi