Sivas’ta arıcılara kovan desteği

11 January Wednesday, 2023
Sivas’ta Teknik Arıcılık Kursunu başarıyla tamamlayan 74 üreticiye, yüzde 75 hibeli onar adet polen tuzaklı kovan dağıtımı yapıldı.
Sivas’ta arıcılara kovan desteği Haber: Sivas İl Enformasyon
 
Sivas’ta Arı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Teknik Arıcılık Kursunu başarıyla tamamlayan 74 üreticiye kovan desteği yapıldı.

Kursta 9 günlük eğitim alan ve kovan alma talebinde bulunan üreticilere onar adet polen tuzaklı kovan törenle teslim edildi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bal üretimi bakımından Türkiye genelinde üçüncü, arıcılık işletme sayısı bakımından Türkiye’de ikinci sırada yer alan ilde arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğin verildiğini ifade ederek “Sivas bal üretimi noktasında marka bir il haline gelecektir.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız da “İlimiz bir tarım ve hayvancılık şehri. Ve İlimiz tarımında önemli faaliyet kollarından birisi de arıcılıktır. Geniş bir coğrafyada yer alan ilimiz bitki florası bakımından ve aynı zamanda endemik bitki yönünden de oldukça zengindir. Bu nedenle gezginci arıcılık için de oldukça cazip bir merkez durumundadır.” şeklinde konuştu.
sivas tarım orman bal arıcılık