Sivas’ta Sebzecilik Gelişiyor

14 May Tuesday, 2024
Türkiye genelinde Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi bütün hızıyla sürüyor. Projenin Sivas ayağında üreticilere fide dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında yüzde 70 hibeli olarak toplamda yaklaşık 450 bin fide dağıtımı gerçekleştirilecek.
Sivas’ta Sebzecilik Gelişiyor Haber: Sivas İl Enformasyon 
 
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri ile Sivas’ta sebzecilik gelişiyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilere fide dağıtıldı.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız “İl Müdürlüğü olarak hazırladığımız Fide Temin Töreni’nde Domates, hıyar ve biber fidelerinin yüzde 70 hibe ile çiftçilere dağıtımını yapıyoruz. İl merkezi ve 16 İlçemizde yaklaşık 450 bin fide dağıtımı gerçekleştirilecek. İlimiz her ne kadar hububat tarımı ve hayvancılık olarak ön plana çıksa da İlimizin mikro klima özelliği gösteren Kelkit vadisi gibi bölgeleri vardır. Farkındalık oluşturmak ve sebze üretimini artırmak amacındayız. Son zamanlarda kent tarımı ifadesi ön plana çıkıyor. Kent tarımı; nakliye maliyetleri, depolama ve bu süreçte meydana gelen zaiyat, daha taze ürün sunma adına İlçe merkezleri ve köylerin sebze ihtiyaçlarının daha yakından karşılanması anlamına geliyor.  Projemizin toplam maliyeti 2 Milyon 730 Bin TL, 1 Milyon 930 Bin TL’si Bakanlığımız tarafından hibe olarak verildi. Projemizin başta çiftçilerimize, İlimize ve Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk konuşmasında; “Tarımsal hasılamızın artması, üretimimizin artması, Ülkenin genelinde ekilebilir arazimizin artması gıda enflasyonu ve ithalatın azaltılması açısından oldukça önemli. Sivas özelinde son yıllarda ürün çeşitliliğini artırmak için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve diğer kurumlarımızla seferberlik başlattık. Üreticimize daha fazla katkı sağlamak için el birliğiyle çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Fide alacak çiftçilerimize ve bütün çiftçilerimize hayırlı bereketli bir sezon diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından fidelerin çiftçilere teslim edilmesiyle program sona erdi.
sivas fide destek tarım