Sokaktaki canlar için ‘buzdolaplı’ hizmet

12 February Friday, 2021
İzmir’de hayata geçirilen Sokaktaki Canlar Aç Kalmasın Projesi ile belli noktalara koyulan buzdolaplarını hayvanseverler mamalarla dolduracak, sokak hayvanları buradan beslenecek. Bu özel çalışma İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden geldi.
Sokaktaki canlar için ‘buzdolaplı’ hizmet
Haber: İzmir İl Enformasyon

Dolaplar mamayla doluyor, sokaktaki canlar aç kalmıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İzmirlilere "Biz Unutmadık Siz de Unutmayın" diyerek sevgi dolu bir projeyi hayata geçirdi.

Narlıdere Belediyesi ile ortak yürütülen proje kapsamında ilçenin farklı noktalarına mama dolapları konulacak. Bu dolaplara kasaplar kemik, vatandaşlar mama bırakabilecek. Narlıdere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yaptırılan gıda koruma ve hijyen şartlarına uygun şekilde tasarlanan dolaplar ilçenin en işlek caddelerine konularak sokak hayvanlarının aç kalmaması sağlanacak. Dolaplara kasaplar gıda muhafaza poşetleri içinde kemikleri koyarken hayırsever hayvan dostları ve STK’ların kuru mama koyması hedefleniyor. 6 noktada başlayan hayvansever projenin İzmir’in her bölgesinde yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacak.

Projenin İzmir’e yakışır bir çalışma olduğunu belirten İl Müdürü Mustafa Özen, “Bugün burada çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Biz toprağın altındaki ve toprağın üstündeki bütün canlıların beslenmesinden sorumlu bir müdürlüğüz. Bu canlılarımızın beslenmesi için bir tarafımız üretim yapar, bir tarafımız tüketime sunar ve bir tarafımız da tüketime sunulanların denetimini yapar. Böyle bir görev ve sorumluluğumuz var. 12 bin kilo metrekare olan İzmir’in 30 ilçesiyle beraber her adımında, her dağında, her toprağında, her ağacında, her canlısında bir dokunuşumuzun olduğunu artık herkesin bilmesi gerekiyor. Tarım bu topraklarda dün vardı bugün var ve yarın da var olacak. Bizim de dediğim gibi görevimiz bu tarımı en güzel şekilde gelecek nesillere aktarmaktır. Bunu da başarılı ile yaptığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Projemiz Türkiye’ye örnek olacak!

Pandeminin ilk çıktığı Mart 2020’den bu yana İzmir'de 100 ton mama dağıtımı yapıldığını söyleyen Özen, projenin bütün Türkiye’ye örnek olacağını vurguladı. Özen, “Bugün ‘sokak hayvanlarımız aç kalmasın’ diyerek ortaya çıkmış olan ‘Biz unutmadık siz de unutmayın’ sloganıyla başlangıçta İzmir’in 30 ilçesine daha sonra Türkiye’nin 81 iline örnek olacak bir çalışmanın operasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bu projemize kasaplarımız ve hayvanseverlerimizin büyük bir desteği var. Buradan bütün paydaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
izmir narlıdere sokak hayvanları mama tarım orman buzdolabı