Spil Dağı Milli Parkı’nda hayat oldukça hareketli

14 November Tuesday, 2023
Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'na kurulan fotokapanlarla yaban hayatının hareketli anları kaydedildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü görüntüleri sosyal medya hesabından “Spil Dağı Milli Parkı’nda sular durgun ama yaban hayatı oldukça hareketli görünüyor” başlığı ile paylaştı.
Spil Dağı Milli Parkı’nda hayat oldukça hareketli
“Spil Dağı Milli Parkı’nda sular durgun ama yaban hayatı oldukça hareketli.”

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'ndaki fotokapan kayıtlarını bu sözlerle paylaştı.

Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'na kurulan fotokapanlarla yılkı atları, kuşlar, sansar, yaban domuzu, tilki ve çakal türlerinin görüntüleri kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, Avcılık Yaban Hayatı Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda, Manisa'ya kurulan 43 fotokapanla ildeki yaban hayatı izleniyor.

Doğa Koruma Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürlüğü ve Spil Dağı Milli Park Müdürlüklerince yapılan çalışmalarda, ildeki fotokapanlarla çok sayıda yaban hayvanı, görüntülendi.

Spil Dağı Milli Parkı'nda bir su kaynağının yakınına kurulan fotokapanın elde ettiği kayıtlarda, bölgeye su içmeye gelen yılkı atları, kuşlar, sansar, yaban domuzu, tilki ve çakal görüntüsü yer aldı.

Paylaşımda hareketliliğin 7/24 saat kaydedildiği de belirtilerek şu motto paylaşıldı: “Yaşat-Koru-Sev”
fotokapan manisa sipil dağı milli park yaban hayatı dkmp tarım ve orman