Su tasarrufu için eğitimler başladı

13 December Wednesday, 2023
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı su verimliliği seferberliği çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında okullarda yapılacak eğitimler için toplantılar da sürüyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bir araya geldi. Yapılacak eğitimler ve eğitmenlerin bilgilendirilmesi konuları masaya yatırıldı.
Su tasarrufu için eğitimler başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın "Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonu ile Ulusal Su Verimliliği Seferberliği'ni başlatıyoruz." Sözleriyle duyurduğu su verimliliği seferberliği kapsamında çalışmalar sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde öğretmenlere yönelik “Su Verimliliği Eğiticilerin Eğitimi” programı düzenlendi. Etkinliğe video mesaj gönderen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su verimliliğini açıklayarak “Sudan elden ettiğimiz faydayı arttırmamız şart. Su tasarrufuyla bunu azami seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz.” dedi. Yumaklı, toplumsal eğitim ve farkındalık çalışmalarının da sürdüğünü ifade ederek eğitimin gelecek için anahtar görevi gördüğünü söyledi.

Etkinliğe katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever de suyun verimli kullanımına yönelik kanunla ilgili çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Özkan Avcı da etkin ve verimli sonuçlar alacaklarını belirtti.
tarım orman su verimliliği milli eğitim seferberlik