Balıkesirli balıkçılar da yeni sezonunun başlamasıyla ''Vira Bismillah'' diyerek av sezonunu açtı.
1 Eylül itibariyle tüm yurtta balık sezonu açıldı.
Erdek'e bağlı Çakıl Mahallesi’nde düzenlenen törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, daire amirleri, davetliler ve çok sayıda balıkçı katıldı.
İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Bakanlığın su ürünleri üretimine verdiği önemi vurgulayarak 2015-2016 Su Ürünleri Av Sezonunun tüm balıkçılara hayırlı olmasını diledi.
Açılış duası ve konukların balıkçı teknelerini gezmelerinin ardından Çakıl Mahallesi tekneleri, denize açıldı.
Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği bakımından, avcılıkla ilgili getirilen kurallara uyum büyük önem taşıyor. Gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan 2015 tarihinde başlayan genel av yasağı, gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül’de, trol yöntemiyle avlananlar için de 15 Eylül 2015 de sona erecek.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->