Su ürünlerinde hijyen eğitimle başlıyor

09 April Friday, 2021
Vatandaşların hijyenik ortamlardan su ürünlerini alıp tüketmesini sağlamak amacıyla eğitim faaliyeti başlatan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, personele “Su Ürünleri Kontrol ve Denetiminde Gıda Hijyeni Eğitimi” verdi.
Su ürünlerinde hijyen eğitimle başlıyor Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Sağlıklı balık tüketimi eğitimli personel ve titiz denetimle başlıyor.

Bu amaçla yola çıkan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan personele yönelik Su Ürünleri Kontrol ve Denetiminde Gıda Hijyeni Eğitimi düzenledi.

Bursa’nın su ürünleri sektöründe gösterdiği büyümeye dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, bu büyümeyle birlikte ürünlerde hijyen konusunun önem kazandığını belirtti.

Aygül, “Su ürünleri sektörü günden güne büyüyen Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden birisi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine 2019 yılı sonunda ulaşan tek sektör. Bu sektörü Bursa’da geliştirmek istiyoruz. İlimizde geçtiğimiz yıl bir önceki yıla sektördeki üretim rakamlarımız yüzde 30 civarında büyüdü. Sektörü hak ettiği yere taşıyacağız. Bu bağlamda sektördeki İş yerlerinin hem nitelik hem de sağlık açısından yeterli ve kaliteli olması da son derece önemli. Vatandaşlarımızın su ürünleri ile ilgili maddeleri tüketip alırken daha hijyenik ortamlarda bu ürünleri bulabilmeleri gerekiyor. Bu kursun da bu anlamda önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Eğitim programı kapsamında uzmanlar katılan personele su ürünlerinde hijyen konusunda önemli bilgiler verdi.
bursa su ürünleri hijyen eğitim denetim tarım ve orman