Şura öncesi Ankara’da önemli toplantı

09 August Friday, 2019
3. Tarım ve Orman Şurası için hazırlıklar sürerken Ankara önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Başkent’teki toplantıda Tarım Şurası öncesi tarım, gıda ve hayvancılık alanında mevcut durum belirlendi, strateji ve hedefler masaya yatırıldı.
Şura öncesi Ankara’da önemli toplantı Haber: Ankara İl Enformasyon

Ülkemizin tarım ve ormancılık alanında önümüzdeki 25 yıllık yol haritasının belirleneceği 3. Tarım ve Orman Şurası için çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Başkent Ankara’da önemli bir toplantı yapıldı. Şura öncesi Başkent’teki toplantıya Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz ve TKDK İl Koordinatörü Güzin Oyman başta olmak üzere sektörün önemli isimleri geniş katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sertkaya yeni fikirlerin önemli olduğunu belirterek “ Bakanlığımızın her biriminde bu çalışmalar sürdürülüyor. Her bir kardeşimizden çıkan öneriler bu şuraya yön verecek; çiftçimizin ufkunu açacak bir unsurdur.” dedi.

Çalışmalara katılan üretici ve temsilcilere teşekkür eden İl Müdürü Bülent Korkmaz ise toplantıların güçlü ve zayıf konuların tespitindeki rolüne dikkat çekti. Ankara’da yaklaşık 650 sektör temsilcisinin katılımıyla 25 ilçede gerçekleştirilen toplantıların ardından il bazında bir toplantı daha düzenlediklerini belirten İl Müdürü Korkmaz, “Toplantıda Ankara’nın tarım, gıda ve hayvancılık alanındaki mevcut durumunu, bu alanlardaki güçlü ve zayıf yönlerini ve önümüzdeki süreçte Bakanlığımızın belirleyeceği politikalara ışık tutmak üzere izleyeceğimiz strateji ve hedefleri konuşup tartışacağız” dedi.

Tarım şurasının kamuoyu ve sektörde büyük bir heyecan yarattığını ve beklenti oluştuğunun altını çizen İl Müdürü Korkmaz, yapılan bu çalışmayla tarım şurasına gerekli katkıyı vermeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

İl Müdürü Bülent Korkmaz’ın Ankara’nın tarım, gıda ve hayvancılık alanındaki durumunu anlatan sunumunun ardından gerçekleştirilen grup toplantılarında katılımcılar konulara ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler.
ankara tarım sektör şura