Süs bitkilerinde hedef ihracat

21 May Tuesday, 2024
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, süs bitkileri sektörünün ihracat potansiyelini artıracak bir projeyi hayata geçiriyor. Dünya Çiftçiler Günü etkinliği kapsamında tanıtımı yapılan projeyle kentin bu alandaki üretim kapasitesinin artması hedefleniyor. Kadın üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği projede ilk fideler toprakla buluşturuldu.
Süs bitkilerinde hedef ihracat
Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Süs bitkileri sektörü büyüyor, üreticiler dış pazara açılmayı hedefliyor.

Çanakkale’de süs bitkileri üretiminin artırılması için kurumlar ve birlikler ortak bir çalışma başlattı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesini tanıttı.

Projenin kadın üreticiler için avantajlar sağladığını belirten İl Müdürü Nazan Türkarslan, üretimle birlikte bölgedeki çiftçilerin gelir seviyelerinin yükseleceğini vurguladı.

Türkarslan: “ Projenin Çanakkale'nin tarımsal ekonomiye önemli katkılar sağlayacağına ve bölgedeki çiftçilerin gelir seviyelerini yükseltmesine yardımcı olacağına vurgu yaptı. İhracata yönelik süs bitkileri üretimi, son yıllarda Türkiye'de önemli bir potansiyel yakalayan bir tarım sektörüdür. Çanakkale'nin coğrafi konumu ve iklim şartları, süs bitkileri yetiştiriciliği için oldukça uygun. Bu projenin hayata geçirilmesi ile Çanakkale'nin bu alandaki üretim kapasitesinin ve ihracat potansiyelinin önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu fideler, hem Çanakkale'nin tarımsal çeşitliliğine katkıda bulunacak hem de bölgenin kalkınmasına destek olacaktır.” dedi.

Çanakkale Ziraat Odası, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesinin de paydaşı olduğu projede hedef süs bitkilerinin ihracat potansiyelini arttırmak.

Dünya Çiftçiler Günü kutlaması kapsamında düzenlenen tanıtım etkinliğinde ilk fideler toprakla buluştu.

Projeye yoğun ilgi gösteren kadın üreticiler memnuniyetlerini şu sözlerle ifade etti:  “Bu proje sayesinde süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili bilgi ve becerilerimizi geliştirme imkanı bulacağız. Ayrıca, modern üretim teknikleri ve pazarlama konusunda da rehberlik alacağız. Bu sayede üretimlerimizi artırarak daha fazla gelir elde edebileceğiz.”

Etkinliğe; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Belediye Başkan V. Simge Kutlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Dr. Onur Sinan Türkmen, Ziraat Fakültesi Öğretim görevlileri, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.
çanakkale süs bitkileri ihracat proje kadın çiftçi fide tarım ve orman