Süs bitkisi ihracatı yükselişte

07 April Friday, 2023
Türk tarımının yükselişe geçen sektörlerinden biri de süs bitkileri. Birçok şehirde yüzlerce serada üretilen çiçekler ihracatta da üreticisini memnun ediyor. Sektörün 2022 yılı ihracat rakamları 125 milyon doları buldu.
Süs bitkisi ihracatı yükselişte
Süs bitkileri sektörü geçen yıl 125 milyon doları bulan ihracatla yükselişini sürdürüyor.

Türkiye’de süs bitkisi üreticilerini temsil eden tek kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olan Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkan Yardımcısı Ahmet Dündar, sektörün seçim süreci ve ekonomik nedenlerle durağan bir dönem yaşadığını söyledi. Dündar, “Havaların biraz daha ısınmasıyla ve Anneler Gününü yaklaşmasıyla birlikte sektörde hareketliliğin olacağını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Süs bitkileri sektöründe ihraç edilen ürünlerde çok iyi bir ivme yakalandığına vurgu yapan Dündar, 2022 yılındaki ihracatın 125 milyon doları bulduğunu söyledi. Sektörün ihracatta bir başarı daha yakaladığını anlatan Dündar, “Özellikle Avrupa ülkelerine yapılan ihracatta bir artış var. Bu da istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bu sektörümüzün bir anlamda da gurur duyabileceği bir göstergedir. Ülkemizin ekonomisi açısından da sektörümüz açısında da yapılan ihracattan memnunuz” diye konuştu.

Hedeflerinin bu yıl ihracatı arttırmak olduğunu vurgulayan Dündar, desteklerle ve yeni düzenlemelerle süs bitkisi üretiminin artacağını söyledi.
süs bitkisi ihracat sera süsbir tarım