‘Süt İçin Süt İçirin’

02 June Thursday, 2022
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dünya süt günü kutlandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüklerince düzenlenen etkinliklerde çocuklara sütün faydalarının yanı sıra, sütün yolculuğu da anlatıldı.
‘Süt İçin Süt İçirin’ HABER: Bursa, Çankırı İl Enformasyonları
KAMERA: Bilgin ÇALIŞKAN (Bursa)
 
2000 yılından beri düzenlenen Dünya Süt Günü bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de kutlandı.
Kutlamalar Tarım ve Orman Bakanlığı ile bakanlığa bağlı il müdürlüklerince düzenlendi. Öğrencilere ücretsiz süt dağıtıldı.

Ankara’daki etkinlikte konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil de sütün çocukların ve gençlerin beslenmesinde önemli bir yer tuttuğunu, yeri doldurulamayacak bir gıda maddesi olduğunu söyledi.

Tarımda önceliklerinin üretimde sürdürebilirlik ve verimlilik olduğuna dikkati çeken Pakdil, "Çiftçinin ve yetiştiricinin sektörde devamlılığını sağlamaya yönelik bir hesap yapılacak. Çiftçimizin ve yetiştiricimizin eline geçmesi gerekene bir de refah payı ilave edilip dikkate alınarak ürünlerin değerlendirilmesi sağlanacak. Eğer ürünün piyasadaki fiyatı çiftçimizin eline geçmesi gereken paranın daha altında bir rakam ise bu farkın fark ödemesi şeklinde sağlanması olacak. Kimsenin zarar edeceğim endişesi olmayacak." ifadelerini kullandı.

Pakdil, hayvan sağlığı ve sürü yönetiminin sektör için çok önemli olduğuna işaret ederek bu hizmetlerin daha etkili ve verimli şekilde yürütülmesi yönünde çalışmalarının başladığını kaydetti.
Bursa’daki etkinlikler ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül‘ün de katıldığı etkinlikte çocuklar temsili inek Camo' dan süt sağmayı deneyimledi.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün etkinliğinde de öğrencilere dengeli beslenme dersi verildi. Öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.
tarım orman dünya süt günü ankara bursa çankırı