Taksiciydi destekle genç çiftçi oldu

15 September Tuesday, 2020
Gümüşhane’de taksicilik yapan Hakan Demirci, genç çiftçi desteği aldı, 30 koyunla açtığı besicilik işletmesinde bugün 375 küçükbaş hayvan bulunuyor.
Taksiciydi destekle genç çiftçi oldu Haber: Gümüşhane İl Enformasyon

Taksici Hakan Demirci’nin hayatı “Genç Çiftçi” projesiyle değişti.
Gümüşhane’de 15 yıldır taksicilik yapan Hakan Demirci, 3 yıl önce hayata geçirilen 'Genç Çiftçi Projesi'ne başvurdu. Başvurusu kabul edilen Demirci, uzun yıllar yaptığı şoförlüğü bırakıp, hibe desteğiyle aldığı 32 küçükbaş hayvan ile besiciliğe başladı.

Aldığı hibe desteğiyle besicilik işletmesi kuran Demirci, 30 koyun ve 2 koçla kurduğu işletmedeki hayvan sayısını 375'e çıkardı. Köyündeki diğer gençlere de örnek olan genç girişimcinin hedefi hayvan sayısını 800 yaparak işletmesini büyütmek.

Sürüsüne özenle bakan Demirci taksicilikten çiftçiliğe geçiş hikayesini şöyle anlatıyor: “Proje hazırladım. Hazırladığım proje kabul olunca taksi şoförlüğünü bıraktım. Bu işi çok sevmeye başladım, mesleğim oldu. 30 koyun ve 2 tane de damızlık koç ile bu işe girdim. Şu an 375 koyunum var ve 3 yıldır bu işi yapıyorum. Tüm geçim kaynağım şu an hayvancılık. Hedefim, 375 olan koyun sayısını 750-800'e kadar çıkarmak.  Bu işi ailemle birlikte severek yapıyorum, o nedenle hiç zorlanmıyorum.”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genç çiftçilere verdiği desteklerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakan Demirci, bu süreçte kendisini her konuda bilgilendirip destekleyen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne de teşekkür etti.
gümüşhane genç çiftçi tarım ve orman hibe destek küçükbaş hayvan besicilik