Tam kapanmada sokak hayvanlarına yem desteği

03 May Monday, 2021
Salgın sürecinde Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye genelinde sokak ve yaban hayatı için gıda dağıtımı sürüyor. Dağıtımın yapıldığı yerlerden biri de İzmir oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şehirdeki sokak hayvanları için 110 ton mama bıraktı.
Tam kapanmada sokak hayvanlarına yem desteği Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin salgın zamanında şehirde ve yaban hayatında yaşayan hayvanlar için yem dağıtımı yurt genelinde sürüyor.
İzmir şehir merkezinde de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvanları yalnız ve çaresiz bırakmıyor. Pandemi sürecinde geride kalan bir yılda 110 ton mama hayvanlara ulaştırıldı.

Konak Meydan’ında kuşların yemlenmesi sırasında açıklamada bulunan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Müdürlük olarak 60 araç ve 150 personelle hayvanları beslediklerini söyledi. "Malum 17 Mayıs'a kadar sürecek bir kapanmanın içindeyiz. Valimiz Yavuz Selim Köşger'in talimatıyla bu beslemelerimiz devam edecek. Geçen yıl marttan bu yana 110 tonun üzerinde mama dağıttık." diye konuştu.

Sokak hayvanlarını besleyen çok sayıda hayvanseverin tam kapanma sürecinde sokaktaki canların ne olacağı endişesi duyduğunu dile getiren Özen, "Vatandaşlarımızın gözleri arkada kalmasın. Bütün canlılarımızı beslemeye devam ediyoruz." dedi.

Özen, bu süreçte yem ve mama satan yerlerin de kapalı olduğunu, mama tedariki konusunda sıkıntı yaşayan hayvanseverlerin Tarım ve Orman müdürlükleriyle irtibata geçebileceğini kaydetti.
izmir il tarım orman sokak hayvanları yem mama