Tarım arazilerini korumak için sürek avı

08 February Monday, 2021
Kütahya’da ekili tarım arazileri ve bahçelerde hasara neden olan yaban domuzlarına karşı sürek avı düzenledi.
Tarım arazilerini korumak için sürek avı Haber: Kütahya İl Enformasyon

Ekili tarım arazilerine zarar veren yaban domuzlarına karşı yapılan sürek avında 16 domuz vuruldu.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekili tarım arazileri ile bahçelerde hasara neden olan yaban domuzlarıyla mücadele çalışması başlattı. Yapılan sürek avında iki günde 16 yabani domuz vuruldu.

Son zamanlarda artan popülasyonu ile çiftçilerin tarladaki ürünlerini hedef alan, ekili ve dikili tarım arazilerine büyük zararlar veren yaban domuzlarına karşı zirai mücadele başlatıldı. Bu kapsamda organize edilen sürek avı iki günde farklı dört bölgede düzenlendi.

Sabuncupınar, Doğuluşah, Sökmen, Uluköy ve Fındık, köylerinin dağlık ve sarp arazilerindeki ormanlık alanlarda, pandemi kurallarına uygun olarak yapılan sürek avında tüm güvenlik önlemleri alındı. Gönüllü avcıların da katıldığı sürek avında, sağlık ve jandarma ekipleri de yer aldı.

Doğal hayatın korunarak bir denge içerisinde sürdürülebilir olması gerektiğinin önemini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, "Bölgedeki üreticilerin emeklerinin zayi olmaması, ürün kayıplarının azaltılması, artan domuz popülasyonunun ve zararın en az seviyeye düşürülmesi amacıyla düzenlenen yaban domuzu sürek avında 16 yaban domuzu itlaf edilmiştir" dedi.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü çalışmaya İl Sağlık Müdürlüğü, Avcılar Federasyonu, Jandarma Komutanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı da destek verdi.

Sürek avına katılan 17 sürekçi, avcılık belgesine sahip amatör ve profesyonel avcılar ve çiftçilerden oluşan 31 avcı, iki günde 16 yabani domuzu  vurdu. Bölgede üretim yapan çiftçiler çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
kütahya yaban domuzu sürek avı dkmp tarım ve orman