Tarım arazisinde balık avladılar

06 February Wednesday, 2019
Aydın’da aşırı yağışlar büyük Menderes Nehri’nin taşmasına sebep oldu. Nehrin taşmasıyla birlikte çevredeki tarım arazileri sular altında kaldı. Devlet Su İşleri’nin su tahliye çalışmalarını sürdürdüğü arazilerde, çiftçilerse sandalları ile hem arazilerini kontrol etti hem de balık avladı.
Tarım arazisinde balık avladılar

Aydın'ın Söke ilçesinde bazı çiftçiler, aşırı yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu su altında kalan tarım arazilerinde balık avladı.

İlçede birkaç gündür etkisini gösteren sağanak dolayısıyla Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu zarar gören tarım arazilerinde, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin su tahliye çalışması sürüyor. Çiftçiler ise kayıkla gezerek tarlalarını kontrol ediyor. Bazı çiftçiler ise suya ağ atıp balık avlıyor.

Burunköy Mahallesi sakinlerinden Halil Ergün, 40 dönüm ekili buğday arazisinin su altında kaldığını söyledi. Ergün "Gözünüzün alabildiği her yer su. Şimdi o arazilerimizi kayıkla geziyoruz. Her şey Allah'tan. Yağmurun yağması bereketli oldu ama biraz da zararımız oldu. Menderes ıslah edilmeseydi şu anda su köyün içlerine kadar girmişti." dedi.

aydın büyük menderes taşkın balık