Tarım engel tanımaz

01 April Monday, 2019
Kayserili kadınlar engel tanımadı. Bir proje ile yola çıkıp kooperatifte üretime başladılar. Engelli kadınları tarıma kazandırma projesi ile meyveler becerikli ellerde işleniyor, kurutulup kutulara dolduruluyor sonra da pazarlanıyor.
Tarım engel tanımaz Haber: Kayseri İl Enformasyon
Meyveler dilimleniyor… Fırınlanıp kurutuluyor…

Kayseri’de yürütülen "Engelli Kadınların Tarıma Kazandırılma Projesi" yüzleri güldürüyor.

Engelli kadınlar kurdukları kooperatifte meyveleri işliyor, kurutuyor, paketleyip pazarlıyor.

Kooperatif bünyesinde kurulan kurutma tesisinde elma, portakal, ananas, şeftali ve çilekler "Bir Kutu İyilik" markası için özenle hazırlanıyor.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje, "Tarım Engel Tanımaz" sloganı ile engelli kadınları tarıma ve üretime kazandırmayı amaçlıyor.

Kurutma tesisini ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, kadınlarla birlikte çalıştı meyve dilimleyip fırınladı.

Projeye tüm ülkeden destek beklediklerini dile getiren Şahin, “Hem kadın hem engelli tüm pozitif ayrımları yaptık. Projede başarılı olduk.” dedi.

Kendisi de işitme engelli olan Kooperatif Sözcüsü Aslı Azman da tesisin hem engelli kadınların çalışması hem de kentte üretilen meyvelerin değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması açısından çok önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Engelli kadınlara umut ışığı olan projede yer alan kadınlar da üretmekten duydukları mutluğu ifade etti.
 
kayseri tarım engel tanımaz