Tarım lisesine girene aylık bin liraya kadar burs

07 July Thursday, 2022
Tarım alanında eğitim veren Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, sınavı kazanıp okula girmeye hak kazanan öğrencilere 300 liradan bin liraya kadar burs verilecek.
Tarım lisesine girene aylık bin liraya kadar burs
Tarım ve Orman ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalan protokol kapsamında yeni projeler hayata geçiriliyor.

Projelerin Bursa ayağının tanıtımı için İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ile İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür basın toplantısı yaptı. Aygül “Bu çalışmayla ilimizdeki vatandaşlar ve çiftçiler bir yandan köylerde ve kırsalda eğitimler alacaklar. Bilgi seviyelerinin yanı sıra yeni teknolojilerle de onları buluşturmuş olacağız. Belki zaman zaman iller arası düzenlenecek teknik gezilerle bilgi paylaşımını mümkün kılacağız. Uygulamalı eğitimi okullarımızın öğrencilerini daha iyi bir şekilde yetişmeleri ve sahaya donanımlı gitmeleri için gerçekleştiriyoruz. Bu iş birliği belki yeni yaklaşımı da beraberinde getirecektir. Tarımsal eğitime önemin verilmesiyle birlikte nitelikli insanlar tarıma yön verecekler. Tarım pandeminin de etkisiyle önemli bir hale gelmiştir.” dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, "Dünyadaki iklim şartlarının da değişmesi paralelinde, bu seneki eğitim ve mesleki eğitimin açılımı 'iklim değişikliği ve tarım' olarak belirlendi. Bu okuldan yetişen çocukların, bu alandaki iş dünyasının  istediği ya da kendi kurabilecekleri işe karşı yetkin olarak yetişmelerini sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitim bölümündeki asıl amacı budur. Tabi, küresel salgınla birlikte bütün dünyada bir gıda sorununun da olabileceğini hepimiz biliyoruz. Günün sonunda destekleyici bir şey yapmaktan ziyade bu ürünleri üretebilmeyi, öğrenen çocukları yetiştirmektir. Gerçekten çiftçi olmak isteyen, Türkiye'nin değerli topraklarını ki, Bursa verimlilikte en üst sıralarda yer almaktadır. çiftçi olup kendi işini yapıp bu ülkenin milli ekonomisine katkı sunan gençleri yetiştirmek, gerçek bizim birinci önceliğimizdir. Tarımında ar-ge tarafını da destekleyip, gelişen teknolojiye uygun şekilde idare edilmesini sağlıyoruz" diye konuştu.
tarım orman milli eğitim lise bursa lgs tercih burs