“Tarım Makineleri Parkı” Iğdırlı üreticinin hizmetinde

20 June Monday, 2022
Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilerin makine ihtiyacını karşılayacak örnek bir projeye imza attı. Farklı kurumların işbirliğiyle hayata geçirilen Tarım Makineleri Parkı projesinin açılışı törenle yapıldı. Çalışmayla çiftçiler ihtiyaç duydukları tarım araçlarını cüzi fiyatla kiralayarak kullanabilecekler.
“Tarım Makineleri Parkı” Iğdırlı üreticinin hizmetinde
Haber: Iğdır İl Enformasyon

Tarım Makineleri Parkıyla çiftçiler; tüm tarım makinelerine kolayca ulaşabilecek, tarlalarında son teknolojiyi kullanacak.

Iğdır’da açılan Tarım Makineleri Parkı çiftçilerin uygun fiyatla tarım makinelerini kiralayabilecekleri bir proje.
Projenin açılış töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Yolcu, bitkisel üretimin artması için çiftçilere her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün hayata geçirdiği projeyi; Iğdır İl Özel İdaresi ve Iğdır Belediyesi de destekliyor.
Projenin kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu dile getiren Hüseyin Engin Sarıibrahim de “Bu proje sayesinde çiftçilerimiz ihtiyaç duyduğu tarım araçlarını cüzi fiyatla kiralayarak kullanabilecekler. Tarım Park Projesinde emeği geçen Köylere Hizmet Götürme Birliğine, İl Özel İdaresine, Iğdır Belediyesine ve bu işin organizasyonunu sağlayan İl Tarım ve Orman Müdürlüğündeki çalışan arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Toplumumuza ve üretimimize faydası olacak bir projedir. Bunlar bu Memleketin evlatları içindir. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından tarım parktaki makineler çiftçilere tanıtıldı.

Iğdırlı üreticiler; anıza ekim makinesi, helikopter ot toplama tırmığı, hububat mibzeri, plastik malç döşeme makinesi gibi araçları istedikleri zaman Tarım Makineleri Parkından kiralayıp kullanabilecekler.
Projeyle kentte bitkisel üretimin arttırılması hedefleniyor.
ığdır tarım makinesi park proje tarım ve orman