“Tarım, Orman ve İnsan” fotoğraf sergisi Sinop’ta

20 December Wednesday, 2023
Tarım ve Ormanın sanatla anlatıldığı fotoğraflar Sinop’ta vatandaşların beğenisine sunuldu. “13. Tarım, Orman ve İnsan” fotoğraf sergisinin açılışını Vali Mustafa Özarslan yaptı. Özarslan, serginin insanın çabasının ve emeğinin bir yansıması olduğunu söyledi.
“Tarım, Orman ve İnsan” fotoğraf sergisi Sinop’ta
“13. Tarım, Orman ve İnsan” fotoğraf sergisi Sinop’ta açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda Türkiye’yi gezen fotoğraflar her şehirde ilgiyle karşılanıyor.

“13. Tarım, Orman ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Açış konuşmasını gerçekleştiren Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, doğa, tarım ve insanın birbiri ile uyum içerisinde olmasını vurgulayarak, “Fotoğraflar yalnızca görsellik açısından değil insanın çabasının ve emeğinin bir karşılığı olarak üretimi de göreceğiz. Üreterek Türkiye Yüzyılı'na ulaşmaya çalışıyoruz. İnsan, doğa ve tarım bu üçünün birbirine uyumlu olması gerekiyor. Sadık olması ve bu üçünün hakkının birbirine geçmemesi lazım. Son yıllarda gördüğünüz gibi küresel iklim değişikliğinden, küresel kuraklık nedeniyle bereket olan kar ve yağmur maalesef afete dönüşüyor. Bunun arkasındaki gerçeklik insan, doğa ve tarım arasındaki üçlünün özellikle insanın doğaya saygılı olmaması, doğadan hak ettiğinden fazla alması, haksızlık yapması doğaya. Tarımda bizim için insan ihtiyacını karşılayan gıdanın bir alanı tarım alanlarımızı korumak, muhafaza etmek insani bir sorumluluk, nesillere olan bir borcumuz. Dolayısıyla da bu üçlünün birbirine saygılı ve hakkaniyet ölçüsünde hayatını devam ettirmesine fayda var. Fotoğrafın da serginin de buna katkı vereceğine inanıyorum” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından kurdele kesildi ve sergide yer alan fotoğraflar gezildi. Açılışa Sinop Belediyesi Başkan Yardımcıları Önder Serdar Öztürk ve İsmet Damaroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ve kurum müdürleri katıldı.
sinop tarım orman ve insan fotoğraf sergi eğitim yayın tarım ve orman