Tarım teşkilatı besicinin yanında

22 January Friday, 2021
Isparta Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri hayvancılık işletmelerine yapılan ziyaretlerde besicilerin sorunlarını dinledi, desteklemeler hakkında bilgi verdi.
Tarım teşkilatı besicinin yanında Haber: İrfan ÖNER - Isparta İl Enformasyon

Kaliteli hayvancılık için modern tesislerin sayısının arttığı Isparta’da hayata geçirilen projeler ve devlet destekleri ile besicilik sektörü gelişmeye devam ediyor.

Kentte büyükbaş hayvan besiciliği yapan işletmeleri ziyaret eden İl Müdür Yardımcısı Uğur Turgut ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ali Gündüz besicilerle sohbet etti, sektörün durumu hakkında bilgi aldı.

Pandemi süresinde önemi daha da artan kırmızı et ihtiyacını karşılamak için çalışan besicilerin en önemli sorunlarından biri yem maliyetleri. Giderin yüzde yetmişini oluşturan yem maliyetlerinin düşürülmesi için çalışma başlatan Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yem bitkisi ekim alanlarının çoğaltılması kararı aldı.

Üreticiyi her konuda desteklediklerini belirten il müdürlüğü yetkilileri, besi işletmelerinde kazancın arttırılması amacıyla hayvanların çevre şartlarının iyileştirilmesi konusunda işletmelere teknik destek de sağlıyor.

İşletme ziyaretlerinde Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılığa verdiği destekler hakkında üreticiyi bilgilendiren yetkililer; yetiştiricilere hayvan başına 65 lira yem desteği ödemesi yapıldığını, yakın zamanda da besicilere hayvan başına 250 lira besilik erkek sığır (kırmızı et) desteği ödemesi yapılacağını bildirdi.
ısparta hayvancılık besicilik kırmızı et yem destek tarım ve orman