Tarım uzmanları için eğitim programı genişliyor

22 November Tuesday, 2022
Avrupa Birliği Çiftlik Danışma Sistemindeki Uzman Tarım Danışmanları için Karma Eğitim Programının Geliştirilmesi kapsamında ilk toplantı Ankara’da yapıldı. Proje ile yurt içi ve dışındaki uzmanlar yeni eğitimlerle bilgilerini geliştirebilecek.
Tarım uzmanları için eğitim programı genişliyor Uzman tarım danışmanları için eğitim programları genişletiliyor.

Avrupa Birliği Çiftlik Danışma Sistemindeki Uzman Tarım Danışmanları için Karma Eğitim Programı’nın ilk toplantısı Ankara’da başladı. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu da katıldı.

Açılış konuşması yapan Başkan Çolakoğlu “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu Türkiye 100 Yılı Proje belgesi söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanımız 16 başlık altında oluşturdu. Bunlar sürdürülebilirliğin, huzurun, kalkınmanın, değerlerin, gücün ve başarının, barışın ve bilimin, haklının ve verimliliğin, istikrarın, şefkatin, iletişimin, dijitalin, üretimin ve istiklalin yüzyılı. Bu hedefler için çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bu belge ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bizlerin yapacağı çok iş var, bunun da bilincindeyiz. Eğitim ve Yayın Dairesi olarak bakanlığımızın yaptığı işler olarak bizim de söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var. Biz bakanlığın tanıtım, yayın ve yayım birimi olarak, çok yönlü işleri olan bir birimiz. Uzman Tarım Danışmanları için Karma Eğitim Programının Geliştirilmesi önemli bir konu ve biz de buna önem veriyoruz. Ülkemiz 2000’li yıllara kadar bu süreci devlet eliyle yürütmüş. 2006’da mevzuat düzenlenmesiyle artık işler özelleştirilmiş, danışmanlık ile tarımla uğraşan vatandaşlarımıza hizmet ulaştırılmaya çalışılmıştır. Bunun değerli sonuçlarını görmeye başladık. Avrupa Birliği projesiyle beraber yurt içinden, yurt dışından elektronik ortamda toplantılara katılacak uzmanlarla beraber buradaki vizyon, bilgi ve becerimizi geliştireceğimizi inanıyorum. Bizlerin size, sizlerin de bize katkıları olacağına hiç şüphem yok. Çok daha büyük projeleri yapacağımıza dair bir şüphem yok. Elimizden gelen ne varsa ortaya koymak gerektiğini ve kararlılıkla bunu yapacağımıza söz veriyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından bakanlık, üniversite, yurt içi ve dışından gelen uzmanlar programın hazırlanış ve uygulanması için toplantılara başladı.
tarım orman eğitim yayın tarım uzmanlık danışmanlık avrupa birliği