Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Aydın'da

17 September Monday, 2018
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın'da çeşitli programlara katıldı. İncirliova'da incir işleme tesisini gezen Pakdemirli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ege Bölge Toplantısı’na da katıldı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Aydın'da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın'daki programı kapsamında İncirliova'da incir işleme tesisini gezdi, tesis yetkililerinden bilgi aldı.

Ziyarette orman vasfını yitirmiş alanlara incir ağacı dikilebilmesi için talepte bulunulması üzerine Pakdemirli, konuyla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Ege Bölgesi Toplantısı'nın açılışına katılan Pakdemirli, zeytin ve üzüm toplarken çekilmiş fotoğraflarını göstererek, kendisinin tarımın içinden geldiğini ifade etti.

Bakan Pakdemirli, çiftçilerde ortalama yaşın 55 olduğunu, gençlerin artık güvenlik görevlisi olmayı çiftçiliğe tercih eder duruma geldiğini belirterek, yeni nesile sürdürülebilir gelir sağlanması ve tarıma angaje edilmesinin yolunun aranması gerektiğini söyledi.

Üniversiteye giriş sınavında ilk 10 bin arasına giren ve ziraat mühendisliğini tercih edenlere burs vermeyi düşündüklerini anlatan Pakdemirli, çocukların erken yaşlarda toprakla uğraşmasını önemsediklerini dile getirdi.
Bakan Pakdemirli, 2023'te tüm Türkiye'de sulamayla ilgili problemi bitirmeyi hedeflediklerini, Aydın'da balık organize sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlatacaklarını, ayrıca Aydın'da organize sera bölgesinin de olması gerektiğini kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Aydın İncir TZOB