Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Rusya’da

12 October Friday, 2018
Rusya’ya resmi ziyaret gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rusya Tarım Bakanı Dimitri Patrushev ile görüştü. Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin hayvansal ürünler ve balıkçılık ürünleri işletmelerinin Rusya tarafından ihracat için bir an önce onaylanmasını beklediklerini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Rusya’da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli resmi görüşmeler için Rusya’ya gitti. Rusya Tarım Bakanı Dimitri Patrushev ile Moskova’da görüşen Bakan Pakdemirli’nin gündeminde hayvancılık ve balıkçılık ürünlerini Rusya’ya ihracatı konusu yeraldı.

Bakan Pakdemirli heyet görüşmelerinde “Türkiye'nin hayvansal ürünler ve balıkçılık ürünleri işletmelerinin Rusya tarafından ihracat için bir an önce onaylanmasını beklemekteyiz.” dedi. Mevcut ihracatın artırılmasının gerekliliğini vurgulayan Bakan Pakdemirli, gümrük işlemlerin daha hızlı yürütülmesini talep etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile Rusya Federasyonu Tarım Bakan Yardımcısı Sergey Levin'in katılımıyla Türkiye-Rusya Tarım İş Toplantısı ziyaret sırasında yapıldı. Mehmet Hadi Tunç, Türk iş adamlarının Rusya'daki tarım yatırımları için arazi tahsisi yapılması ve ortak temas noktası kurulması konusunu ele aldıklarını belirtti. Tunç Rus iş adamlarını Türkiye’ye yatırımlar için davet etti.
 
tarım orman bakan pakdemirli rusya ihracat