Tarım ve Orman Bakanlığı çalışmaları hızlandırdı Ergene Havzası temizleniyor

19 February Tuesday, 2019
Edirne’de bir takım ziyaretlerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ergene Havzası’ndaki akarsu temizlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Pakdemirli çalışmaların devam ettiğini belirterek “yakın bir zamanda Ergene yeniden temiz akacak” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı çalışmaları hızlandırdı Ergene Havzası temizleniyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Edirne’yi ziyaret etti. Edirne Ticaret Borsasında düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Bakan Bekir Pakdemirli Ergene Nehri’ndeki temizlik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakan Pakdemirli Ergene Havzası’nın Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından en yakın zamanda temizleneceği müjdesini vererek "Belediyelerindi ama belediyeler bu hizmeti yapmadığı için Devlet Su İşleri tüm bu bölgede sadece Edirne'de değil, Edirne'de 2, Kırklareli'nde 4 ve tüm Ergene Havzası'nda 13 arıtma tesisi yapmak durumunda kaldı. Bizim bütün derdimiz sizlere hizmet etmek. 'Bu bizim işimiz değil' demedik, sizlere sahip çıktık. En yakın zamanda da inşallah Ergene Havzası tamamıyla temizlenecek." dedi.

Tarım Reformu Kanunu kapsamında topraksız veya az topraklı çiftçilerin topraklandırılması amacıyla İpsala Kocahıdır köyünde yürütülen arazi dağıtımı projesi çerçevesinde 195 aileye 3 bin 500 dekar çeltik arazisi dağıtımı gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Pakdemirli, toplantıya katılan çiftçilere tapularını verdi.

edirne ergene temizlik baraj sulama