Tarım ve Orman Bakanlığı destekliyor “Uzman Eller” üretiyor

23 March Thursday, 2023
Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleriyle Isparta’da kültür mantarı yetiştiriciliğine başlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Kayaalp Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı desteklerle tesisini geliştirdi, üretimi arttırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı destekliyor “Uzman Eller” üretiyor
Haber: Isparta İl Enformasyon

Kırsal Kalkınma Destekleri girişimcileri hayallerine kavuşturmaya devam ediyor.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönüp tarımsal üretime başlama kararı alan Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Kayaalp Isparta’nın Eğirdir ilçesinde kültür mantarı üretmeye başladı.

Sevinçbey Köyünde kurduğu 2 adet 60 metrekare demirli izoleli çadır ile kültür mantarı yetiştiriciliğine başlayan Kayaalp, kültür mantarı yetiştiriciliği projesi ile uzman eller desteklemesine başvurdu. Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı hibe desteğiyle çadır sayısını dörde çıkaran genç girişimci üretim kapasitesini de arttırdı.

Genç girişimci Özgür Kayaalp eşiyle birlikte kurduğu tesiste tarımsal üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlamanın memnuniyetini yaşıyor.

Isparta’da uzman eller desteklemesine başvuran 24 projeden 15 proje büyükbaş hayvancılık, 6 proje küçükbaş hayvancılık, 3 proje de bitkisel üretim projesi destek almaya hak kazandı. 2022 yılında kent genelinde 24 projeye toplam 2 milyon 294 bin Türk Lirası tutarında hibe ödemesi yapıldı.
ısparta uzman eller hibe destek mantar tesis tarım ve orman