Tarım ve Orman Bakanlığı Teknofest’te

29 August Tuesday, 2023
Ankara’da düzenlenecek, Türkiye’de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun katıldığı Teknofest’te bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı da katılıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Teknofest’te Tarım ve Orman Bakanlığı, 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havalimanı'nda düzenlenecek Teknofest’te katılıyor.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan Bakanlık standında Bitkisel Üretim, Devlet Su İşleri, Orman, Hayvancılık ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüklerince geliştirilen teknolojiler tanıtılacak.

Bakanlığa ait 200 metrekarelik stantta Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü kapalı ortamda gerçekleştirilen yapay ışıklandırmalı bitkisel üretim modelini ve sera otomasyon sistemlerini sergileyecek.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü festivalde, dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan Yusufeli Barajı ve su kalmaması için yeri değiştirilen Zeynel Bey Türbesinin taşıma işlemini anlatan maketler ile yer alacak.

Stantta "Kafkas Arı Konağı Projesi" kapsamında ilk kez hazırlanan bal arısının yaşamındaki ayrıntıları anlatan Arı Yaşamı 3D Sanal Gerçeklik Uygulamasını ziyaretçiler vr gözlükleriyle deneyimleyebilecek.

Hem bakanlık standında hem de araç park yerinde yer alacak Orman Genel Müdürlüğü stant içinde orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan teknolojik araçlar hakkına gösterim yapacak. Araç park yerinde de "Orman Yangınları Yönetim Tırı" ve "Orman Yangınları Yönetim Helikopteri” gibi araçlar tanıtılacak.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü de stantta şunları sergileyecek: İnsansız Küçük Ölçekli Tarımsal İlaçlama Helikopteri, Güneş Pilli Sulama Kanalı Pilot Projesi, Güneş Pilli Center Pivot Sulama Sistemi ve Seyyar Güneş Pili Sulama sistemi.

Türkiye’de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun katıldığı Teknofest’te katılmak için https://t3kys.com/tr/teknofest adresine girerek sayfanın sol üstünde yer alan “Teknofest2023 Ankara Ziyaretçi Kartı” bağlantısına tıklaması ve kayıt yaptırılması gerekiyor.
tarım orman ogm dsi arı baraj teknofest bakanlık ankara