“Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu"na yoğun ilgi

19 December Tuesday, 2023
Ülkenin tarım ve ormancılık tarihine ışık tutacak olan "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu" yoğun ilgi ile başladı. Akademisyenlerden, bürokratlara; sanatçılardan internet fenomenlerine kadar pek çok kişi Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türk Tarih Kurumu Başkanlığının düzenlediği sempozyumda bir araya geldi.
“Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu
“Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu" yoğun ilgi ile başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türk Tarih Kurumu Başkanlığınca düzenlenen ve Halkbank’ın sponsor olduğu, sempozyumu akademisyenlerden, bürokratlara; sanatçılardan internet fenomenlerine kadar pek çok kişi yakından takip etti.

Akademisyenler sempozyumun gelecek için önemli bir adım olduğunu, Türk tarım ve ormancılık sektörünün gelecekte teknolojiyle birlikte gelişeceğini söyledi.

Bürokratlar da sempozyumun ileride alınacak kararlarlar için referans olacağını ifade ederek, sempozyumda fikir alış verişi sağlandığına dikkat çekti.

Çiftçilikle uğraşan genç fenomenler de sempozyumun gençler için anlamını dile getirdi. Gençler uzmanlarla bir araya gelerek üreten genç nüfusun artması için atılacak adımlar için görüş belirttiler.

Sanatçılar da tarımsal üretimin önemine vurgu yaptı. Hem sanatçı hem de üretici olarak topluma örnek olmaya devam edeceklerini vurguladılar.
tarım orman tarih sempozyum fenomen