Tarıma altyapı çiftçiye hizmet

29 January Friday, 2021
Bakanlık destekleri ile yapılan Gümüşhane’nin ilk soğuk hava deposu hizmete girdi.
Tarıma altyapı çiftçiye hizmet Haber: Mustafa MERAL - Gümüşhane İl Enformasyon

Modern tesisler çoğalıyor, tarımda kalite artıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsal kalkınma destekleri ile tarımsal üretimde önemli hamleler yapan Gümüşhane’de modern tesis sayısı da her geçen gün artıyor. Ürün çeşitliliği bakımından önemli bir potansiyele sahip olan kentte soğuk hava deposu ihtiyaçların başında geliyor.

Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan soğuk hava deposu üreticilere hizmet vermeye başladı. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile yapılan tesis Gümüşhane’nin ilk soğuk hava deposu olma özelliğini taşıyor. Proje tutarı 760 bin lira olan tesis Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yüzde 50 hibe desteği ile tamamlandı.
Son yıllarda bakanlık destekleri ile üretimde kaliteyi de arttıran üreticilere, Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü eğitimden tarlaya her alanda destek olmaya devam ediyor.

Mescitli Köyünde hizmete giren soğuk hava deposunu ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen, “İlimizde tarımsal üretimin arttırılması ile birlikte gıda ve tarımsal alanda faaliyet gösteren işletmelerimizin gerek sayı ve gerekse de kapasite olarak büyümelerini istiyoruz. Müracaatları devam eden Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında üreticilerimizin bu projelerden en üst düzeyde faydalanması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla üreticilerimizin, çiftçimizin yanında ve hizmetlerinde olacağız.” dedi.

Meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı kentte yaklaşık 4 bin 500 ton elma üretildiğini vurgulayan İl Müdürü Birşen, soğuk hava deposu ile elmanın hasat mevsiminde depolanarak kış ve ilkbahar aylarında piyasaya sunulmasının planlandığını belirtti.

Gümüşhane’de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, toplam 102 adet projeye verilen 20 milyon 645 bin lira hibe desteği ile 653 kişiye istihdam imkanı sağlandığını dile getiren Birşen, hibe desteklerinden faydalanmak isteyen üreticileri de başvurularını zamanında yapmaları konusunda uyardı.

Yılda 500 ton elmanın kalite kaybına uğramadan depolanabileceği tesis sayesinde üreticilerin gelir seviyesinin ve sosyal standartlarının artması bekleniyor.
gümüşhane soğuk hava deposu meyvecilik tarım ve orman modern tesis hibe destek