"Tarımda Kadın Emeği Zirvesi" devam ediyor

07 March Thursday, 2024
Başkent Ankara Tarımda Kadın Emeği zirvesine ev sahipliği yapıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından düzenlenen zirve iki oturumla devam etti.
Tarımda Kadın Emeği zirvesi Ankara’da devam ediyor. Zirvenin sabah oturumuna TKDK Başkanı Ahmet Antalyalı, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök ile Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu katıldı. Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, yaptığı konuşmada başkanlığın çalışma alanlarına değindi. Çolakoğlu, “ Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı olarak bir kere bizim Türkiye’deki tüm çiftçi eğitimlerinden sorumlu olduğumuzu bilmenizi isterim. Onun haricinde bir televizyonumuz var, yayın aracı olarak kullanıyoruz, tarım televizyonu. Yine bununla beraber bakanlığın tüm tanıtım faaliyetlerinden ve pek çok işten bahsedebilirim. Bu işler içerisinde en önemlilerinden bir tanesi elbette kırsaldaki kadının güçlendirilmesi meselesi” dedi.

Başkan Çolakoğlu, Eğitim ve Yayın Dairesi’nin kadınlara yönelik projelerini de şu ifadelerle aktardı: “Eğitim yayın faaliyetleri önemli, biz de bu anlamda genel eğitim ve yayın çalışmaları yapıyoruz her dönem bütün illerimizde, 81 ilimizde. Tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı icra ediyoruz. Kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor programı icra ediyoruz. Kadın çiftçilere yönelik il özel projeleri, aile çiftçiliğinin geliştirilmesi programı, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi işbirliği protokolü ve kimseyi geride bırakma diye projelerimiz var sadece kadınlara özel olarak hazırladığımız projeler.”

Kadın kooperatiflerinin önemini vurgulayan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, aile çiftçiliğinin güçlendirilmesi için çalışmaya devam ettiklerini de belirtti.

Öte yandan, TKDK hibeleriyle iş kuran kadın girişimciler YHT Gar girişinde açılan stantlarda ürünlerini satışa sundu.
tkdk kadın hibe atg Çolakoğlu kosgeb