Tarımda yeni destekler

27 March Wednesday, 2019
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van ziyareti sırasında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek müjdesi verirken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de çiftçinin mazot ihtiyacını sıfırlayacak elektrikli traktörlerin artık seri üretim için hazır hale geldiği bilgisini verdi. İşte tarım ve hayvancılık alanında uygulanacak yeni destekler…
Tarımda yeni destekler Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van ziyareti sırasında verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yeni bir destek programını hayata geçireceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Halen küçükbaş damızlıklar için hayvan başına 25 lira destek ödemesi yapılıyor. Buna ilave olarak, önümüzdeki yıldan itibaren dişi kuzu ve oğlaklardan damızlık olarak sürüye katılan her bir hayvan için 100 lira destekleme ödemesi yapmaya başlayacağız."

Çiftçiyi sevindirecek bir diğer haber de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den geldi.

Manisa ziyaretinde açıklama yapan Bakan Pakdemirli, yerli elektrikli traktör konusunda çalışmaları tamamladıklarını ve prototipi hazırladıklarını aktararak, "Yerli ve milli traktörümüz günlük 7 liralık şarjla akşama kadar 8 saat çalışacak. Prototiplerimiz seri üretime hazır. Onlar konuşur, biz yaparız. Son derece ekonomik olacak yerli traktörümüz, çiftçilerimizin mazot derdi bitecek. İnşallah seri üretime başlayalım, üretimden çıkan ilk traktörü Alaşehir'de birlikte deneriz." ifadelerini kullandı.
 
küçükbaşdestek elektrikli traktör Erdoğan tarım çiftçi müjde