Tarımı okuldaki çiftlikte öğreniyorlar

24 April Wednesday, 2024
Okulda Çiftlik Projesi bütün hızıyla sürüyor. Projenin Adana ayağında öğrenciler okul bahçesine meyve fidanı dikti. Oyun oynadıkları bahçeyi meyve bahçesine dönüştüren minikler 60 metrekare alana kurulacak serada da sebze yetiştirecek.
Tarımı okuldaki çiftlikte öğreniyorlar
Haber: Adana İl Enformasyon
 
Okulda Çiftlik Projesi kapsamında Adana’da öğrenciler okul bahçesine meyve fidanı dikti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlınca 28 ilde yürütülen proje ile öğrenciler tarımı okul çiftliğinde öğreniyor.

Hocallı Türk Kadınlar Birliği Ortaokulu’nda yapılan dikimde, 40 adet narenciye ve sert çekirdekli meyve fidanı toprakla buluştu.

“Mucize görmek istiyorsan bir tohum ek” sloganıyla devam eden proje kapsamında okula ayrıca 60 metrekarelik sera da yapılacak. Öğrenciler bu sayede sebze de üretebilecek.

Fidan dikme etkinliğinde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu,  “Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında başlatılan ‘Okuldaki Çiftlik Projesi’ ile çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmalarını, bilinçlenmelerini, aidiyet duygusu geliştirmelerini ve harekete geçmelerini hedeflemekteyiz” dedi.
tarım orman öğrenci fidan