Tarımın yeni gücü, “Tarım ve Orman Gençlik Konseyi”

10 January Tuesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı genç ve dinamik bir çalışmayı hayata geçirdi. Farklı şehirlerden her sektörü temsil eden 30 genç üreticiyle kurulan “Tarım ve Orman Gençlik Konseyi” Ankara’da yapılan tanışma toplantısıyla faaliyete başladı. Bakanlığa bağlı kurumların Genel Müdürlerinin sunumlar yaptığı etkinlikte gençler tüm sorularına yanıtları en yetkili ağızlardan alma fırsatı buldu. Genç üreticilere seslenen Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider ve İbrahim Yumaklı tarımın geleceğinin gençler olduğunu bir kez daha vurguladı.
Tarımın yeni gücü, “Tarım ve Orman Gençlik Konseyi” Haber: Neslihan AKTAŞ Kamera: Tuncay GÜNEŞ Fotoğraf: İbrahim BAĞCI

Girişimci, donanımlı, üretken 30 genç bir araya geldi. Tarım Orman Gençlik Konseyi kuruldu.

Üretimin dinamik gücü genç çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kurduğu “Tarım ve Orman Gençlik Konseyi”nin ilk toplantısı için Ankara’da buluştu.

Girişimci gençlere ilk olarak Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider seslendi. Konsey üyelerinden raporlar isteyeceklerini belirten Gizligider, “Biz oldukça heyecanlıyız. Çünkü bizin için bir vizyon projemiz. Çok büyük bir ülkede çok önemli bir görev ifa edeceksiniz. Biz sizleri bir il temsilcisi olarak görmüyoruz. Öncelikle sektör temsilcisi olarak görüyoruz. Alacağımız kararlarda sizlerin de bir rol oynamasını,  bir aktör olmanızı ve birlikte karar almamızı istiyoruz.” dedi.

Yenilikçi bakış açısına ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı ise “Bütün samimiyetimizle söylüyoruz. Başta Bakanımız olmak üzere bizim sizin düşüncelerinize, görüşlerinize ihtiyacımız var. Bu çalışmaların en kıymetli yönü de bunların sürdürülebilir olması.” ifadeleri kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin “tarımın teknofest kuşağı” olarak adlandırdığı gençler, genel müdürlerin sunumlarıyla bilgilendiler.

Samimi bir ortamda geçen etkinlikte genç üreticiler sorunlarını özgürce dile getirme fırsatı buldu. Sorularına en yetkili ağızlardan cevap aldı.

Bakan Danışmanı İhsan Kulalı’nın konuşması gençlerin tüm sorularına ve sorunlarına cevap niteliğindeydi.

Programın sonunda genç üreticilere seslenen bakan yardımcıları Ebubekir Gizligider ve İbrahim Yumaklı, tarımın geleceğinin gençler olduğunu bir kez daha vurguladı.

İlerleyen süreçte gençlerin çalışmalılarıyla ilgili çekecekleri videoları Bakan Vahit Kirişci izleyecek. Gençlerden gelen veriler kurumsal çalışmalar için önemli bir kaynak oluşturacak.
tarım orman gençlik konseyi genç çiftçi üretici girişimci tarım ve orman