Tarımsal öğretimin 174’üncü yılı kutlandı

17 January Friday, 2020
Balıkesir'de "Tarımsal Öğretimin Başlamasının 174. Yıl Dönümü" ve “Tarım Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Tarımsal öğretimin 174’üncü yılı kutlandı Türkiye'de tarım öğreniminin 174. yılını kutlamak amacıyla Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlendi.
 
Etkinlikler Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Tarım sektörü ve ilgili kuruluşların yöneticilerinin katılımıyla Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da ziyaret edildi.
 
Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Kurtuluş Candan, protokol üyeleri, akademisyenler, tarımsal üretim yapan firmaların yetkilileri, öğrenciler, sektör temsilcileri ile çiftçiler katıldı.
 
Tarım Haftası etkinleri Balıkesir'de ihracatta ön plana çıkan firmaların yetkililerine teşekkür plaketleri takdim edilmesi ve düzenlenen paneller ile sona erdi.
 
Tarımsal Öğretim 10 Ocak 1846'da İstanbul-Ayamama Çiftliği'nde "Ziraat Mektebi Aliyesi"yle başladı.1891’de Halkalı’da Yüksek Ziraat Okulu ile devam ederek bu günlere geldi.
Tarım Haftası ihracat Tarımsal öğretim